Asszertivitás - Személyiség és kapcsolatépítő tréning

Az asszertivitásról...

Napjainkban egyre többet hallunk az asszertivitásról, amit sokan és sokféleképpen értelmeznek.
Cégünk száznál több asszertivitás-tréning, évtizedes kutatási, felnőtt-nevelési, és terápiás tapasztalat birtokában azt vallja, hogy a hitelesen megélt asszertivitás az emberi érettség egyik legfontosabb kifejeződési formája. Egyszerre van jelen benne 1. egy gondolkodásmód, amelynek birtokában az egyén reális ön-és valóságismeretre, kapcsolataiban partnerségre, egyenrangúságra törekszik, és 2. egy készségszinten alkalmazott asszertív kommunikáció. Ez azt jelenti, hogy az asszertív ember a másik ember igényeit is figyelembe veszi, és az együttműködés során alkalmazza az asszertív kommunikációt. Mindeközben a személyiség látványosan gazdagodik, mert jelentősen nő a magabiztosság, az önelfogadás, a szorongás-szint és az ún. stressz-érzékenység pedig nagymértékben csökken. Az életvezetés könnyebbé, a problémamegoldás gördülékenyebbé válik. Kicsit leegyszerűsítve azt is mondhatjuk, hogy az asszertivitás felszabadítóan hat a személyiségre, javítja az emberi kapcsolatokat, nő az egymás iránti elfogadás, és javul a környezet kommunikációs légköre. Az asszertivitás pedig éppen ezt jelenti, mert a latin eredetű „asserere” szó = felszabadítás.

Asszertivitás tréningünk célja:

A személyes kommunikáció, és a konstruktív önérdek-érvényesítés hatékonyságának fokozása az asszertív gondolkodásmód és az asszertív kommunikáció elsajátítása révén.

A tréningről röviden:

 • 1. A tréning időtartama: 2 nap. (Mindkét napon 9.00-18.00-ig)
 • 2. A trénig helyszíne: Budán a Széna tér közelében
 • 3. Trénigtartalom:
  • 1. nap:
  • a. Asszertivitás és önismeret (A tréning résztvevői a legkorszerűbb mérőeszközök segítségével, minősítés-és kockázatmentesen megismerik az asszertivitáshoz kapcsolódó saját humán erőforrásaikat. Személyre szabott elemzés segítségével feltárják azok előnyeit – esetleges hátrányait, és, ha szükséges, kijelölik a korrekciós irányokat is.)
  • b. Gyakorlatok, tesztek és feladatok segítségével megismerkedünk az érett személyiség, az asszertivitás és a hatékony kommunikáció összefüggéseivel.
  • 2. nap:
  • A nap során megismerjük és begyakoroljuk a hatékony, de erőszakmentes kommunikáció elemeit, gyakoroljuk az asszertív kommunikáció eszközeit.
   Személyre szabottan keresünk kommunikációs eszközöket a kommunikációs gátak és a játszmák elkerülésére, és be is gyakoroljuk azokat.
   A tréningen, amellett, hogy a trénerek mindenkire személyesen figyelnek, egy segítő, bizalmi légkör jelenlétére lehet számítani.

Trénerek:

A foglalkozásokat kivétel nélkül magasan képzett, nagy asszertivitási tapasztalattal rendelkező trénerek vezetik. Fontos! A trénerek kiválasztásánál mindig igyekszünk alkalmazkodni a csoport összetételéhez, és az esetleges szervezeti igényekhez, így minden igényhez rugalmasan és felkészülten tudunk alkalmazkodni.

Egyéb információk a tréningről:

 • Mindkét napon 9 órakor kezdünk, és a tervek szerint 17.00 órakor végzünk. Dél körül egy egyórás ebédszünetet tartunk. A környéken számos kedvező étkezési lehetőség van.
 • A tréninghez szükséges minden eszközt biztosítunk.
 • A szünetekben kávé tea, ásványvíz, édes, sós süteményeket bekészítünk.

A tréning ára: 25.000.-Ft/nap azaz 2x25.000 Ft (Indokolt esetben részletfizetési lehetőséget biztosítunk!)

Vissza az előző oldalra

Vissza a főoldalra