Hatékonyságfejlesztő tréningek

Vészhelyzet-kezelési tréning

A piac lekülönbözőbb területeinek jellemző sajátossága az akutan kialakuló vészhelyzetek lehetősége. A nemzetközi szakirodalom ezt a képzési területet kiemelten fontosnak tartja, és speciális képzési protokollnak megfelelően képzi az érintett szakembereket.

A képzési protokoll részletes, és tematikus ismertetése nélkül elmondható, hogy a sikeres vészhelyzet-kezeléshez speciális humán erőforrások, kompetenciák szükségesek.

  1. Felsőfokú innovatív szaktudás
  2. Analitikus gondolkodás
  3. Stratégia-képesség
  4. Döntési képesség
  5. Érzelem menedzsment (hatékony probléma-megoldási, együttműködési képességek, önismeret- és munkatársismeret, felelősségvállalás, felelősségvállalási terhelhetőség stb.)

A tréning célja:

Mivel minden fentebb felsorolt humán kompetencia jól mérhető, és fejleszthető az érintett munkakörökben a képzés mindig többszörös célt szolgál.
Bár minden vészhelyzet-kezelési tréninget igénylő cég más és más igénnyel fordul felénk, összefoglalóan elmondható, hogy a képzés tartalma az alábbi általánosítható képzési célokra épül.

A képzésben résztvevő, és a vészhelyzetek lehetőségével együtt élő munkakörök munkatársai mind szakmailag, mind személyiségükben (mentálisan és pszichésen) legyenek képesek akár súlyos üzemzavarok hatékony kezelésére is. A képzés hatására fokozódjon a vészhelyzet-kezelés tudatossága, gazdagodjanak a problémakezelés humán szempontjai. A tréningen elsajátított elméleti és gyakorlati ismeretek-és készségek az egyéni eszközválasztás és problémakezelés szerves részét képezzék.

A képzésen résztvevők maximális létszáma: 10 fő

A képzés időtartama: 3x3 nap.

Alkalmazott módszerek:

Mivel a képzés önismereti jellegű, hatékonyságfejlesztő tréning, és alapvető cél a képzési tartalom személyes megélése, a képzés T-csoport módszerbe ágyazottan történik.

Figyelembe véve a résztvevők ún. "mérnöki szemléletét, attitűdjét", a T-csoport módszer kifejezetten előnyös, mert részben lehetőséget ad a képzési tartalom elméleti indoklására, bevezetésére, magyarázatokra. Részben csoportközegben biztosítja a személyes megtapasztalást, ami a résztvevőknek további élményeket ad, és megismerkedhetnek a társak reakciójával is.

Minden kedves Érdeklődőnek a fentiekben felsorolt bármelyik képzés tematikáját szívesen bemutatjuk!

Vissza az előző oldalra

Vissza a főoldalra